新年前約朋友食團年飯聚下舊,剛好天氣轉冷了就係旺角就近的地點選了這間食火鍋放題,食完仲可以行下花市 XD事前已經預約左,所以唔洗等位直入。一坐底店員就建議我們先選湯底,因為準備和預熱需時。湯底有很多選擇,而且很多都很有創意,例如人蔘雞湯、椰子雞湯、蕃茄龍蝦湯等等,最後我們選了蕃茄龍蝦湯底。我們另外加了每人$30任食刺身,選擇不多但勝在新鮮!真係好新鮮,一點腥味都冇,絕對推薦加錢食 XD 我們後來再有追加刺身真係成隻龍蝦頭係度刺身方面個人推薦赤蝦、三文魚和螺片除了放題紙上的食物,店還有分自助選料區,有少量壽司(八爪魚、玉子、蟹棒)、冷盤(雞翼、雞腎、中華沙律、螺肉、豬耳)、火鍋丸物和手打魚滑可以自取醬料區也有很多材料自選,連沙茶醬和芝麻醬都有飲品區一共有三個冰櫃自取,連健康工房的都有 XD 太正了加拿大牛肩胛肉片和鹿兒島豚肉片,一打開個便當盒真係嘩左出黎,雪花分布得好靚!我地個火鍋明明有火,但唔知點解滾好耐先會滾到起泡咁,一次過倒晒落去慢煮好好食! 海鮮類有青口、廣島蠔(推薦),帆立貝等等最後食返個雪糕完美結束 XD 係朱古力脆皮加雲呢拿我們兩個人坐了四人位食,一點都唔會迫仲好多空間放食

真係成隻龍蝦頭係度
刺身方面個人推薦赤蝦、三文魚和螺片
醬料區也有很多材料自選,連沙茶醬和芝麻醬都有
飲品區一共有三個冰櫃自取,連健康工房的都有 XD 太正了

海鮮類有青口、廣島蠔(推薦),帆立貝等等
最後食返個雪糕完美結束 XD 係朱古力脆皮加雲呢拿
我們兩個人坐了四人位食,一點都唔會迫仲好多空間放食物 =)

在場所見大家都唔會有唔夠位放野食的情況出現,值得一讚

食物選擇多而且新鮮,想打邊爐同時又想食刺身的絕對值得一來
2017-01-26
庆祝纪念