今日出開去旺角,見到呢間食川菜乾鍋嘅舖頭,全部裝修好新淨,幾骨子,咁咪入去試吓。侍應都好好態度。佢有個兩人餐,包括左四款串燒,一個干鍋,無酒精飲品兩杯同埋兩個柚子冰粉。咁嗰四個串燒我地分別食咗日式燒鰻魚串,岩燒厚切牛舌心,川燒經典豬頸肉同辛手雞肉軟骨棒。串燒都燒得好有心機,燒得好香,尤其是牛舌,一咬落去多汁又香口。而個乾鍋呢本身有土豆,娃娃菜同蓮藕,另外我哋要多左肥牛片,鮮蝦同廚師腸。我哋要左係小辣嘅傳統鍋,咁樣送飯真係一流,啲餸辣得嚟好開胃,同埋好入味,份量都唔少。另外個餐包左兩杯飲品,我哋分別要左無酒精嘅芭樂烏龍冰茶同signature cocktail今晚打老虎(葡萄味)。兩杯都好高質,茶好重茶味,唔會太甜,cocktail就唔會太重酒精味,同葡萄好夾,幾好飲。最後有兩個柚子冰粉,份量少少哋,凍冰冰食完啲辣嘢再食個冰粉就最啱啦。埋單一人三百蚊倒,食到咁多野,又坐得舒服,推薦大家嚟試下!

牛舌心
柚子冰粉