2021-09-15
Hokkaido Seafood Kamameshi❤️🦀🐟🐚🍚🥢..銅鑼灣利舞臺,最近成為我新蒲點。吃飯選擇不少,除左中菜廳最近意亦到訪一間日本餐廳🥢,主打日本傳統釜飯🍚 & 磯燒海鮮。幾年前吃過,印象中水準不錯呢。今次一場黎到,當然要試試他家推薦既釜飯呢😋,因為據說係從日本訂造既釜飯機,令火喉控制得更好,有助令飯粒吸收上湯 & 配料精華喔。🧡燒明太子🍣鮪魚雙色卷🐟唐揚多春魚🥠土佐炸豆腐🍚北海道海鮮釜飯🍹蘋果荔枝薄荷玉露🍸火龍果乳酸梳打釜飯你吃過嗎❓ 其實類同港式煲仔飯,但日式當然更精緻更高級呢。用上北海道海鮮:三文魚、魚籽、鰻魚、海膽,款款都的我心❤️,飯粒吸盡海鮮鮮味,更好吃。其他小食都同樣滿有質素,炸物更控制得好好。炸豆腐外皮香脆而內裡嫩滑,蘸點醬汁同吃更惹味。多春魚🐟 香酥不油膩,魚身飽滿。2款都係佐酒佳品呢。精緻日本菜,相信是百吃不厭喔🥢。..×××××ש銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場16樓A舖..
🧡燒明太子
🍣鮪魚雙色卷
🐟唐揚多春魚
🥠土佐炸豆腐
🍚北海道海鮮釜飯
🍹蘋果荔枝薄荷玉露
🍸火龍果乳酸梳打
精緻日本菜,相信是百吃不厭喔🥢。
×××[岩鹽日本料理 -Rock Salt Japanese Restaurant]×××