2023-12-13 15 浏览
冇諗過牛扒石燒原來係旺角都有得食,仲要係咁大眾化既價錢,真係幾意外。 如果唔係跟朋友黎食都唔知道。 黎之前都有上網睇下既,原來呢間御石燒係出名食吉列牛扒,睇落仲正過去食成塊扒晚西餐。我地坐底叫左2個餐:吉列牛扒同黑松露吉列牛扒。 黎到上枱真係每人一個石燒版自己燒,下面用白蠟燒住,都真係幾大火。店員叮囑左要用塊肥油比油同燒熱塊石版先,跟住就可以自己續塊牛扒燒。雖然大火,但都唔怕會燒燶啲牛,睇住牛扒係塊石版上吱吱聲咁燒熟,真係都幾療愈。 塊牛扒有啲吉列脆塊包住,食落都幾香口,但又唔會好油。而且佢地既牛扒肉質又算幾好,好稔身易入口。本來都怕有筋會硬,但又唔會,所以好好味。而黑松露吉列又有佢特別既香味,竟然又令牛扒有更特別既味道,真係唔簡單。而佢既配菜,紫菜飯,溫泉蛋都好好味。呢個餐真係好足料,好味。 最後忍唔全叫埋炸明太子雞翼同炸帶子,結果飽到咩咁。未食夠下次真係要再黎食過。

2023-12-07