(非会员)
2011-10-24 159 浏览
長洲係香港人既旅遊熱點~一諗起長洲,大家都會諗起海鮮,但小妹一群人發現了一家泰式菜館!!!!呢間泰式料理不但有室內座位,更有室外的~~~在這種秋高氣爽既季節,坐係出面,簡真係一等一既享受~唔洗俾五星級既價錢,但係已經飽覽無敵海景~~正!講番D菜式先,小妹點了泰國菜不能缺少既串燒,講真,串燒都係咁燒嫁啦~但最玄妙,就係個醬汁!!!無得頂呀!!!!!問一問老闆,原來係自家秘制既,怪不得,食落有D唔同啦~第二味餸係羊架,好多人都覺得羊架會好"蘇",但小妹覺得呢一間做得唔錯~我本身唔係好好羊架的~但試過後,真係唔錯~~大家可以試下呀~仲有個海南雞飯~~靚雞+黃油飯!!!!絕配~~~百食不厭....雖然會好肥~但小妹都係忍唔住口~^^~最最最後,就係個甜品: 芒果鴛鴦糯米~~~~~~~傳統既都係白糯米,出面食開係紫糯米,但係老闆呢款係兩溝~anyway~~~堅好食,又特別,大家一定要試!!!!其實仲有好多野選擇,但係無咁大個肚,不過,我會再去的!!!

唔洗俾五星級既價錢,但係已經飽覽無敵海景~~正!

問一問老闆,原來係自家秘制既,怪不得,食落有D唔同啦~

其實仲有好多野選擇,但係無咁大個肚,不過,我會再去的!!!
2011-10-15