2021-09-20
今日去poly U搵朋友 朋友帶咗我去新文華中心嘅龍驤食日本野坦白講 新文華中心真係殘殘舊舊 我以為入邊應該冇咩好嘢食 就算開得喺入面都唔荒高級直至我入到龍驤……估唔到佢係一間omakase! 裏面幅字畫已經顯示到佢嘅氣派入面嘅裝修都好日本風情畫🎌我哋大約有$2000 budget 店員推介我哋食鐵板燒料理 2 人份首先有前菜兩碟 枝豆好新鮮 粒粒都好爽趣趣就咁睇以為冇咩特別 但係超好味!食到停唔到口😚😚然後有刺身三款 分別有甜蝦 拖羅 拖羅 魷魚 等等全部都好新鮮好甜!廚師即叫即切 👍🏻之後有海膽魚子飯 呢個可以話係我食過最好味嘅海膽 超甜!完全冇腥味!!!絕對拍得住幾千蚊一位嘅omakase 爐端燒三款 左至右分別係 雞翼 和牛粒 同埋茄子 最最最欣賞就係和牛粒 肥瘦適中 入口即溶🤤我以為嘢食已經差唔多上齊…原來仲有鐵板珍寶大蝦🦐大大隻蝦 啖啖肉 超爽超好味!仲有鐵板燒薄切和牛 又係入口即溶 完全唔痴牙 勁好味!當我已經飽咗八成嘅時候…原來仲有櫻花蝦炒飯!好彩佢最後先上咋 如果唔係食咗佢就食唔到其他嘢😹😹 埋單果然係within 2000蚊budget! 以以上嘅食物質素來講 我覺
直至我入到龍驤……
估唔到佢係一間omakase!
裏面幅字畫已經顯示到佢嘅氣派
入面嘅裝修都好日本風情畫🎌
首先有前菜兩碟 枝豆好新鮮 粒粒都好爽
趣趣就咁睇以為冇咩特別 但係超好味!食到停唔到口😚😚
然後有刺身三款 分別有甜蝦 拖羅 拖羅 魷魚 等等
全部都好新鮮好甜!廚師即叫即切 👍🏻
爐端燒三款 左至右分別係 雞翼 和牛粒 同埋茄子
最最最欣賞就係和牛粒 肥瘦適中 入口即溶🤤
我以為嘢食已經差唔多上齊…
原來仲有鐵板珍寶大蝦🦐
大大隻蝦 啖啖肉 超爽超好味!
仲有鐵板燒薄切和牛 又係入口即溶 完全唔痴牙 勁好味!
當我已經飽咗八成嘅時候…
埋單果然係within 2000蚊budget! 以以上嘅食物質素來講 我覺得真係好抵!物超所值
強烈建議大家試吓😚😚