2019-06-29
成日經過見到佢嘅裝修咁日式宮廷feel,都好想入去試下啲拉麵,今次終於俾我試到喇🤤用出面部自動販賣機自己落單,選擇唔多,一眼睇哂有咩嘢食,最後叫咗佢最出名嗰set別天神套餐入去坐低,週圍都係日式木系裝修風格🇯🇵啲店員又喺正你面前邊煮麵,真係以為去咗旅行咁話咁快等5分鐘就有得食喇,個餃子啱啱先剪出嚟,出面金黃香脆,咬落去仲有啲肉汁添👅到小龍蝦蟹子沙律,唔算creamy,但蝦肉同蟹子粒好多,夾埋隔離啲紫菜片嚟食,口感豐富味道鮮甜,仲唔到沙律嘅食材都咁新鮮😳最後出場嘅係豚骨拉麵,飲咗一啖佢嘅湯底,香濃得嚟又唔油膩,越飲越上癮,果然冇嚟錯!🤙🏻 見到佢隻水汪汪嘅流心蛋,忍唔住一啖食咗佢哈哈🍳 而我本來就鍾意重口味,跟住佢嘅推介,加咗拉麵汁,蒜蓉,辣芽菜入去,調制咗特濃口味🤪 好少豚骨拉麵都可以有辣味,所以我瘋狂加咗好多辣芽菜入去,真係同佢個名一樣,別有一番風味,OI YI SHI😋 最值得一提嘅就係,平時大食嘅我,都覺得有啲飽,份量真係好多,食飽飽正啊😂以後大家想食拉麵,又有多間可以選擇喇,期待下次試埋佢嘅另一隻味🍤