2019-10-30 73 浏览
喺繁華嘅銅鑼灣街頭,突然間見到一個好有特色嘅門口,係充滿日式嘅設計,而且仲係地庫,充滿神秘感,我同朋友望下望下就決定落去食個究竟!🧐餐廳環境非常有趣,有別於一般居酒屋嘅設計,呢到有幾個booth seating ,就好似坐喺稻草屋下面一樣,感覺好溫暖。🕯加上萬聖節將至,餐廳好有心機加入萬聖節元素嘅裝飾,呢種西日交雜嘅感覺都幾特別。🏮🎃時令刺身我地講左自己budget大概$300,師傅發板為我地準備刺身。🔸配搭好豐富,$300唔算多,估唔到都有咁多選擇🔸大甜蝦、帆立貝、赤貝、吞拿魚、魷魚等等😻🔸冰鎮住嘅刺身好夠凍,而且好新鮮,我地秒速就清左🤣明太子燒玉子($88)我一向都係明太子fans!見到呢個即刻要order!🔸明太子配甜甜地嘅玉子好夾🔸食落好香甜,仲有沙律伴碟☺️🔸份量足夠!有6大舊!明太子蟹肉醬焗蠔肉蘑菇批($88)🔸呢個聽講係餐廳嘅招牌菜🔸望落好吸引,焗嘅威力真係好大,一焗就好正,聞到勁香!!🔸係大啡菇做底,裡面充滿好豐富嘅蟹肉醬同明太子,仲有好多蠔肉,淡淡都有驚喜,加埋芝士做Top,好好食.......🥺🔸就算係$44一個我都覺得值!-最後一個lunch食左每人2百幾蚊添🙊不過

時令刺身
🔸配搭好豐富,$300唔算多,估唔到都有咁多選擇
🔸大甜蝦、帆立貝、赤貝、吞拿魚、魷魚等等😻
🔸冰鎮住嘅刺身好夠凍,而且好新鮮,我地秒速就清左🤣

明太子燒玉子($88)
我一向都係明太子fans!見到呢個即刻要order!
🔸明太子配甜甜地嘅玉子好夾
🔸食落好香甜,仲有沙律伴碟☺️
🔸份量足夠!有6大舊!

明太子蟹肉醬焗蠔肉蘑菇批($88)
🔸呢個聽講係餐廳嘅招牌菜
🔸望落好吸引,焗嘅威力真係好大,一焗就好正,聞到勁香!!
🔸就算係$44一個我都覺得值!
最後一個lunch食左每人2百幾蚊添🙊不過我地都覺得偶爾係要對自己好啲,呢排好多人心情都唔好,當氹下自己開心囉!香港人頂住啊!💪😾
2019-10-26