2021-07-15 26 浏览
今日真係太熱太熱,無咩胃口又咁岩父親節,早少少食少少野就返去抖下預備今晚場波😂行到去荃灣千色滙,見到呢間古今二無太多人等(7點左右都都等左半個鐘架)佢好似響觀塘好出名不過唔知荃灣有分店又咁岩見到你又係有壽司,今晚就試下你啦😊先來雞肉串燒,上檯有煙出但點解食的時候凍的?好奇怪好奇怪,唔通係我個人熱到出煙?店員幫我地加熱返,不過串燒要reheat 就好奇怪,我唔鍾意,總覺得似自己都可以響屋企整到的冰櫃串燒😅下次有機會再比多次機會你之後來左一份「火山」,份量幾大,底部係壽司卷包住青瓜牛油果,蟹柳同帶子,十分豐富,面頭就鋪左好多沙律醬蟹柳同魚子,材料十足但唔知點解食落唔會覺得好heavy反而幫手開左個胃喎,推介😍之後有燒茄子,味道正常,燒得岩岩好,唔錯只從元氣無左左口魚之後都比較少食左口魚壽司喇,一見到有就每人兩件,左口油的油感真係豐富,燒過更見美味,可惜今日唔係狀態,如果唔係我一定會食多D呢度的卷物串燒同窩燒最後來左個鹽燒三文魚頭做總結,三文魚頭好大個,當然肉無魚腩咁多但就好岩今日我的胃口,燒得好香無腥味,同好多中高級日本食店有得比Overall 我會調整一下狀態盡快再戰古今二今晚埋單三百中

之後有燒茄子,味道正常,燒得岩岩好,唔錯

Overall 我會調整一下狀態盡快再戰古今二

今晚埋單三百中,荃灣店坐得都幾舒服,下次見啦我地😄
2021-06-21