2014-07-14 851 浏览
本身來到The One諗住試下新開既cafe,點知已經過左營業時間。之後諗起樓上有Suzuki Café,我同朋友都未試過,見到門口放有左個大Menu,好似都幾啱食,仲要唔洗等位,太餓既我地緊係諗都冇諗就入左去試。我地入座後即刻睇下有咩野食,都幾多選擇。睇menu見到d野食同飲品都好吸引! 所以我地諗左好耐先order到..我揀左海膽帶子烏冬。有海膽的點綴,令整體賣相不俗。但食落烏冬冇咩特別,口感普普通通,唔夠硬身。好在海膽唔苦不帶腥,整碗烏冬撈埋,忌廉汁馬上帶點海膽味道;而帶子的數量也蠻多,但就好細粒。而友人就叫左海鮮石鍋飯。飯較軟身,但都幾多海鮮,特別係隻蝦好大隻。不過略嫌味道淡了一點。另外加$42有湯/沙律/飲品,因為見到d飲品好似唔錯就跟埋set。我揀左黑糖豆腐,口感不錯,好有豆腐味,又唔會太甜。友人見好多人叫抹茶系列飲品,就叫左蜜糖抹茶試下。我就冇試到,但友人就話好飲。其實整體來說都算不錯,但價錢有點貴,埋單都要三百幾蚊。

海膽烏冬
海鮮石鍋飯
黑糖豆腐
蜜糖抹茶
其實整體來說都算不錯,但價錢有點貴,埋單都要三百幾蚊。
2014-07-10
蜜糖抹茶