2019-10-14 48 浏览
今日同朋友去荃灣搵好東西食,睇openrice見尼間好多好評,又距離愉景新城只係5分鐘左右既路程就入去試試。舗頭裝修幾清新,一入就見到幅green wall,令人感覺幾舒服。不過冇諗到平日晚飯時間都坐滿人,略嫌坐位相距比較近,人多想慢慢坐下傾計都唔方便。餐牌選擇唔算多,同朋友各自簡左火鍋,一個特上牛肉什菜鍋配味噌湯同什錦海鮮什菜鍋配龍蝦湯。加左一個套餐$35,有兩片吞拿魚兩片三文魚,一碗湯同埋一杯花茶。刺身都新鮮冇雪味,味噌湯同花茶都中規中矩,未叫有驚喜。主菜火鍋係配飯,亦都可以加$8改配烏冬或者拉麵,牛肉什菜鍋個湯底對我黎講有少少淡,本身以為醬汁會係燒肉汁或者芝麻醬,不過比左個酸酸甜甜既汁,食落好開胃好上引,加埋牛肉送飯一流。朋友叫既什錦海鮮什菜鍋都好好味,特別係個龍蝦湯底,好鮮好入味,用黎撈飯女仔成碗飯都食得曬。尼餐好飽,食得好滿足,價錢合理而且免加一,臨走見隔離檯叫左石燒香草吉列牛都好吸引,下次會再去試一試。