2019-07-19
今日同好友一齊去荃灣行街街,晚飯時間大家都好想食日本野~於是OpenRice 下,見到喱呢間日式餐廳甚獲好評,就走去試試。入到去餐廳,裝潢好吸晴,樓底高配上四周綠色植物裝飾,好寬敞好舒適。望望menu ,我地首先叫左個石燒香草吉列牛,同埋雜錦海鮮什菜鍋配龍蝦湯,加咗$35轉套餐。之後叫左個初見粒粒蟹籽炸軟殼蟹飯卷。好快套餐個南瓜湯同味噌湯尼左,南瓜湯入口即溶,超濃味啊!然後尼個三文魚拼吞拿魚刺身。刺身厚切兼好新鮮啊!跟住個石燒吉列牛到喇!萬分期待啊!石燒大約7秒,食得!點一些岩鹽或者醬汁,味道不得了!牛肉入口即溶又香滑,超重牛味!真心一試難忘!同時個海鮮鍋亦都到了,龍蝦湯超濃郁,我飲晒成鍋囉!材料有魷魚、海蝦、青口、蜆、什菜⋯烚吓烚吓,慢慢享受!樣樣都新鮮好味呢!最後軟殻蟹反卷亦做得好出色,軟殻蟹炸得好鬆脆,一囗一件,我哋想叫多碟啲添啊!所以大家尼開荃灣一定要過嚟試下,包你愛上!
所以大家尼開荃灣一定要過嚟試下,包你愛上!