2022-04-13
聽人講得多pokebowl,但真係一次都未食過🤣今日嚟到銅鑼灣就搵咗呢間試一試佢~餐廳唔算好大,不過都幾企理乾淨~算係自助形式,坐低慢慢用紙剔想食啲咩,再出去比錢~餐具、水嗰啲都喺出面拎嘅~有得揀幫你配好嘅pokebowl,亦可以自由配搭,我呢啲選擇困難望咗張紙好耐先揀到😂我叫咗吞拿魚同八爪魚各半,跟珍珠糙飯同沙律菜 ($98)~另外加咗$10三文魚子~魚生份量都唔少,吞拿魚正正常常,唔會酸,而八爪魚係估唔到咁好食!好鮮甜,又唔會韌🤤配料方面都比得好大方,海帶芽、香菇、蟹子都好多,我最鍾意就係香菇😆一粒粒口感同味道都好好~調味料我全都要🤣所以真係好豐富呀!不過可能我叫咗一半係沙律菜底,加上蜜糖香醋汁都係比較稀,所以食到底會比較濕,有少少美中不足😫男朋友嗰碗係三文魚,再加60g三文魚😂跟壽司飯 ($130)~佢呢個三文魚份量都真係幾澎湃,都好新鮮~啲蛋絲多到滿瀉,遮住哂啲三文魚🤣仲有紫洋蔥同蟹子,所以睇落都係超大碗!佢揀咗個山葵乳酪醬,起初驚會好辣, 不過反而係乳酪味比較重,都幾creamy🤤我哋另外一人叫一杯嘢飲,雙檸梳打 ($28)同埋椰青水 ($28)~相對份量比較少,我下次就未必
我哋另外一人叫一杯嘢飲,雙檸梳打 ($28)同埋椰青水 ($28)~相對份量比較少,我下次就未必會叫飲品喇~始終佢最主打係pokebowl😆
我覺得以銅鑼灣嚟講,性價比算幾高,又係良心店,值得撐呀~!