2018-08-21 23 浏览
今晚放工,同事說要去中環蘇豪區食下野傾下計,因為工作壓力大要減減壓,並叫我相伴,冇所謂啦!我一於奉陪,因為我都要減壓,輕鬆一下。蘇豪區食店都有不少,同事知我喜歡食三文魚,上網找到一間新開不久的日本菜館,名叫真心,店鋪地方不大,裝修擺設以日式風格為主。真心日本生蠔:上枱時生蠔擺設很精美,像一幅美麗的圖畫,又像一籃精緻的小擺設,廚師好有心思,值得一讚👍,生蠔即叫即開,新鮮又大隻,蠔肉鮮味,上加蟹籽,使口感更豐富。魚的名籽刺身丼:三文魚份量都不少,新鮮又肥美,加入少量魚籽令味道和口感都豐富一點!吉烈海鮮丼:有蟹鉗、炸蠔、炸蝦各三隻。炸得酥脆香口,鋪滿整碗飯,相當豐富!點些沙律醬,可以把味道提升!
2018-08-07