2023-02-02
✨士多啤梨鍋伏定唔伏?🥴✨作為一個打邊爐愛好者,愈係特別嘅湯底,越係勾起我嘅興趣🤫 之前挑戰過令和鍋物酒場嘅芫荽湯底,今次就試埋士多啤梨牛乳湯🤭 🍓士多啤梨紙火鍋 $268 (配豚肉) 👍🏻紙火鍋盛載住奶白色嘅牛乳湯底,配埋三粒冰凍士多啤梨,店員建議就咁食或者倒落湯底。牛乳湯濃而不膩,味道自然,但士多啤梨味唔太突出🤣 湯底同蔬菜、烏冬好搭配,都算有小驚喜😋 呢個價錢包一份肉同蔬菜籃都幾誠意!🍓燒和牛他他其 $78和牛下面竟然冇飯,全部都係蔥🤯 蔥壓成飯嘅形狀,入口先係柔軟嘅和牛肉香,然後就係強烈嘅蔥味🤭 非常重口味! 🍓銀鱈魚西京燒 $128👍🏻👍🏻以白味噌做成醃料既銀鱈魚,非常入味。魚肉香滑,味道甘甜,食嗰陣忍唔住讚咗兩次好好味🥹❤️🍓紅豆鯛魚燒(一本)$32因為思鄉而叫既鯛魚燒,本身冇咩期望,但出乎意料地好食😛 口感外脆內軟,紅豆蓉唔膩,一個人輕鬆啪哂成舊🥸
🍓士多啤梨紙火鍋 $268 (配豚肉) 👍🏻
🍓燒和牛他他其 $78