2020-12-21
一直以為呢間餐廳係日式,原來佢係韓國過江龍。今次試左個2人set加一個小食。2人餐($246)有一份吉列牛、一碗飯、一個咖喱忌廉烏冬同埋兩杯飲品。主角吉列牛都幾大塊,足夠2人分享。吉列炸粉唔厚,只係薄薄一層,牛肉所以按自己喜好燒成自己鍾意嘅熟度。牛肉燒過後好香,薄薄吉列炸粉包住鬆軟多汁牛肉,沾上wasabi醬油或者wasabi沙津醬,各有風味,配上珍珠米飯一流。咖喱忌廉烏冬上枱時見到嘅係一碗純白色嘅忌廉,慢慢咖喱烏冬就浮出來。食嘅時候將忌廉撈勻,配料有牛肉、冬菇,咖喱烏冬香濃惹味,煙韌有咬口,忌廉令到烏冬滑身順口,好好味。蒜片牛舌芯 $58牛舌厚度適中,少少爽有咬口,但唔會韌,食嘅時候連同炸蒜片一齊食,惹味香口,味道好夾。飲品方面,我哋揀左Citrus Ocean同埋Passion Punch,兩杯打卡一流,柚子同熱情兩款味道都好清新解渴。
一直以為呢間餐廳係日式,原來佢係韓國過江龍。
咖喱忌廉烏冬
蒜片牛舌芯 $58