2017-06-17
今次嚟試下呢間位於觀塘工業區嘅黑羊湯鍋米線!至於點解想食呢~其實我平時行過呢度已經好想試咖喇!一入到去,見到牆度嘅招牌,入面寫話食咗可以利尿,男女老少皆宜,好似好正咁!黑羊米線入面有分大碗同細碗的,其實細碗都幾大碗咖!主食除咗有黑山羊米線,仲有飯類!睇餐牌好似好小食,原來係牆仲有寫其他小食!但可惜我已經嗌咗野食喇,所以試唔到呢啲!今次我嗌咗黑山羊米線(酸辣)細碗,呢度嘅酸辣味道唔係好多,係加咗酸菜咁解。但酸辣味冇蓋住黑羊湯味,黑山羊肉好薄但爽口,有少少羊皮,羊味都夠!由於冇留意到餐廳的牆,所以只有嗌咗餐牌上嘅小食,呢個係麻辣豬耳,爽口唔會太硬,味道唔會好咸好濃(可能有人覺得會淡咗啲),但我覺得尚算ok! 最後係麻辣手拍青瓜,同豬耳個汁差不多!唔會太咸,有少少酸,幾醒胃!