2017-03-13 1394 浏览
第一次去食呢間用“鹽”做主題嘅餐廳,由於時間尚早,所以可以霸到個近窗嘅位置!佢有幾種唔同顏色地方嘅鹽去配番佢嘅食物,都幾特別!個餐可以揀湯或者沙律,叫左兩個set所以每樣揀左一個!沙律菜幾新鮮,配埋沙律醋,酸酸地幾開胃!個湯好Creamy,熱辣辣好暖胃!主菜叫左個傳統西班牙蛋餅配香烤合桃麵包,另一個係瑞典海鮮燴飯!蛋餅個面脆脆地,另外側面配左佢嘅特色鹽。我覺得本身都夠鹹味,唔洗再加都夠味喇!至於瑞典海鮮燴飯都幾濃味,飯粒都有海鮮湯汁嘅味道,海鮮就唔算有好多,味道都算唔錯嘅!最尾餐飲叫左杯熱咖啡,正常味道! 呢餐飯最滿意係個蛋餅,至於佢配鹽嘅部份,其實我唔係好用到,因為食物本身嘅調味我覺得都好夠喇!
傳統西班牙蛋餅
經典瑞典燴海鮮飯