2019-05-19
踏入五月母親節,決定帶母親鋸牛扒慶祝節日,晚餐揀左呢間西式餐廳,主要係前排網上見到佢地的威靈頓牛扒好吸引!推門進去後,侍應好有禮貌帶我地入座,我地即刻叫左份威靈頓牛扒。而前菜及小食分別叫左牛油果雞肉墨西哥餡餅同香辣雞翼配薯條。外表看似平平無奇的墨西哥餡餅,卻非常好吃,餡餅夾著牛油果片,加上佢哋提供的芝士丶莎莎醬及牛油果醬,酸酸甜甜好開胃。而我地叫左北海道帶子露筍天使麵及龍蝦忌廉汁海鮮意大利飯,再另加50元轉做套餐。北海道帶子露筍天使麵煮得幾出色,廚師將大大粒的帶子煎香左,再配埋忌廉汁,好creamy! 是日沙律是日餐湯威靈頓牛扒之前睇電視,望見廚師將牛柳蓋上酥皮烤焗而成,已經好想試下!我地切開後,裡面的肉汁非常濕潤,而酥皮就好重牛油香味,可以食到英文國傳統美食,笫一次初嚐酥皮牛扒的母親也非常開心!白桃香橙沙冰士多啤梨冰沙兩杯沙冰都打得好幼滑,冰粒吾會一舊舊,好易入口,生果口味吾似假色素味,清新解渴。食完飯後準備埋單時,侍應話今日優惠係送甜品,我地都好驚喜甜品係焦糖燉蛋,有香濃的蛋味
而前菜及小食分別叫左牛油果雞肉墨西哥餡餅同香辣雞翼配薯條。
是日沙律是日餐湯
威靈頓牛扒
之前睇電視,望見廚師將牛柳蓋上酥皮烤焗而成,已經好想試下!
國傳統美食,笫一次初嚐酥皮牛扒的母親也非常開心!
白桃香橙沙冰
士多啤梨冰沙
食完飯後準備埋單時,侍應話今日優惠係送甜品,我地都好驚喜
甜品係焦糖燉蛋,有香濃的蛋味