2021-09-30 704 浏览
一直都好難book 到位,突然有個lunch booking 可以讓比我,即刻同屋企人去試試!由於我地嘅booking 時間係比較遲,魚生飯已經無晒! (如果想食,可以預早電話留定!)最後點了:- 海鱸魚西京燒- 燒A5和牛扒件日式芥末汁- 壽喜燒A5和牛嚴選部位及野菜盛1️⃣頭盤1set 有3款菜式,左起:薯仔沙律、茶碗蒸、蕃茄梅酒啫喱最有驚喜是啫喱,因為我唔鍾意生蕃茄嘅草青味,梅酒嘅甜度剛好覆蓋到,而且不會搶了蕃茄嘅甜味, 十分清新開胃!2️⃣主菜- 海鱸魚西京燒一塊魚扒 + 雜菜沙律 +白飯+味噌湯魚扒外脆多汁,魚肉好嫩滑,味道不會醃得過鹹,配白飯味道剛剛好!而且基本上無什麼骨,我選了呢款比老人家食,佢好喜歡- 燒A5和牛扒件日式芥末汁(左)牛扒大約燒到5成熟, 只加了鹽,沒有過多的調味。食到濃香嘅牛肉味。 有2款汁可以沾牛扒食,黑松露汁 和 日式芥未酸汁。 松露汁較濃味,我自己比較鍾意酸汁,覺得清淡少少,比較清新,解油膩!- 壽喜燒A5和牛嚴選部位及野菜盛 (右)是用了牛肩胛部分,肉質幼滑, 但牛味不足,被壽喜燒嘅湯汁蓋過了牛味,有d可惜….(待應會先拎牛片比你睇睇同影相先, 之後再拎

最後點了:

1set 有3款菜式,左起:薯仔沙律、茶碗蒸、蕃茄梅酒啫喱

2️⃣主菜
- 海鱸魚西京燒
一塊魚扒 + 雜菜沙律 +白飯+味噌湯

- 燒A5和牛扒件日式芥末汁(左)

- 壽喜燒A5和牛嚴選部位及野菜盛 (右)

(待應會先拎牛片比你睇睇同影相先, 之後再拎壽煮,如果可以係即場煮,風味會更好)

3️甜品:柚子雪Sorbet, 十分清新, 食到柚子皮少少的苦澀味,反而唔係只得甜。我好鍾意呢個味道!

門口環境

總括
環境同食物用嚟打卡係一流, 但食物味道和價錢相比,性格比不高。一試即可,暫時未有意慾再試其他菜式。

2021-06-08
午餐