2019-01-17 362 浏览
老公又带左我去食新野,佢系内地工干时同事带左佢食麻辣焖锅,感觉味道也不错,所以就带左我系尖沙咀一间同样食到嘅店铺,其实他们主打焖锅。当晚两公婆上去入门口已经闻到阵阵麻辣味了。Menu亦都好吸引,可惜有作病老公提意食三黄鸡焖锅,二来都系好有名的。order后就好快送上,先黎两个凉菜小食,因为有优惠,第二碟半价 夫妻肺片 $48起初误会送错,因为材料劲多种类,牛脷,牛辗,牛肚有必于其他店,麻辣味够的,又嚼头每样都好厚身增加口感。凉伴鲍片海踅头口感爽脆食落微微酸,超醒胃。跟著店完拿著一个鲜红大壶放枱上,实在好好笑,原来系分层嘅食物盛器,内有干坤。店员将顺序按材料放落锅中,先系白油底,再落蔬菜如西芹红萝卜洋葱青椒蒜头,再落鸡铺系蔬菜面,最后主角就系自己嘅酱汁,焗到差不熟就会开盖炒,香味扑鼻,最后加埋芫荽完成。全程专人负责,我们负责食就是!同鸡煲类同但佢地嘅酱焖就无咁热气咁,而且都惹味非常,微微香辣鸡肉亦好保留肉汁,蔬菜都好甜,食到八八九九就会帮我地加汤火锅,其实都好饱下,再食点菜同墨丸滑就好满足。鹅肠用上冰鲜的,但放落焖锅同煮后同样弹牙有咬口。最后整翻杯许留山特饮 芒果爽 真爽晒💯

夫妻肺片 $48

凉伴鲍片海踅头
口感爽脆食落微微酸,超醒胃。

鹅肠用上冰鲜的,但放落焖锅同煮后同样弹牙有咬口。

最后整翻杯许留山特饮 芒果爽 真爽晒💯
2019-01-14