2022-09-19
💛好味指數:4.6/5💛💜回頭指數:4.6/5💜餐廳以霓虹燈裝飾,燈光偏暗,有種神秘的感覺🔮餐廳主要製作南美菜,係一間非常有特色的餐廳👍🏻✅烤伊比利亞豬肉串燒配羅望子汁$228見到好多人介紹呢款豬肉串,而且外型吸引😍豬肉好易切開,而且肉質鮮嫩,完全唔韌🐷羅望子汁酸酸甜甜,有啲似莓味,點呢款汁一齊無咁膩,豬肉串底下嘅碟上有菠蘿和炒洋蔥,菠蘿香甜,外面有紅粉帶微辣🍍洋蔥汁帶香味,可以撈埋豬肉一齊食😋✅即刨新鮮松露雜菌手工闊條麵$168手工闊條麵有口感,好喜歡呢款麵,掛上松露汁,雜菌和松露味道香濃,夾得好好味😋不過闊條麵的份量唔算好多😢✅特色南美烤肉飯$188材料豐富,旁邊有牛肉、雞肉、香蕉、黑豆和牛油果,飯帶獨特香味,相信係南美菜的特色🤣✅南美特色甜品$68係粟米芝士蛋糕🌽覺得好搞笑🤣芝士蛋糕入面竟然有粟米,但又幾好食😋芝士味好香,比起平時的芝士蛋糕甜小小,旁邊仲有好多紅石榴和玉米。✅班蘭咖啡$38聞到好香嘅斑蘭味,咖啡味偏濃,攪拌後斑蘭味就唔算太出☕️✅朱古力$38朱古力甜度適中,如果朱古力味再濃啲就好🍫🐻總結第一次食秘魯菜,無論餐廳定係菜式都相當有特色👍🏻可以一試!📍Amusement
💜回頭指數:4.6/5💜
✅烤伊比利亞豬肉串燒配羅望子汁$228
✅即刨新鮮松露雜菌手工闊條麵$168
✅特色南美烤肉飯$188
✅南美特色甜品$68
✅班蘭咖啡$38
聞到好香嘅斑蘭味,咖啡味偏濃,攪拌後斑蘭味就唔算太出☕️
✅朱古力$38
朱古力甜度適中,如果朱古力味再濃啲就好🍫
🐻總結
第一次食秘魯菜,無論餐廳定係菜式都相當有特色👍🏻可以一試!
📍Amusement Eatery (長沙灣)
長沙灣福榮街538號喜遇地下2號舖