2022-03-30
大喜屋沙田沙田正街21-27號沙田廣場1樓33-35,44-46號舖早排因為第5波疫情,好多餐廳都唔開門,日日淨係食外賣真係好鬼悶,最近情況開始好轉,開始可以出返黎食d好嘢,我當然係揀放題啦,永遠都係我嘅最愛,各式各樣既食物都有,同屋企人或者朋友食都咁適合今次我地揀左<大喜屋>既沙田分店,我地book左中午12點鐘,早左10分鐘黎到已經見到門口排左條長龍,排隊等緊安排入座,估唔到平日都咁旺,好彩我地有訂位,而餐都職員都好快手,仲安排左張卡位畀我哋坐入到黎當然係出去自取區囉d食物充飢先啦,分別有2款既炸物,炒菜,沙律,仲有我最鐘意既螺肉,帶子裙邊,中華沙律,非常吸引,而飲品同埋甜品既選擇都好多,全部都係自取既至於其他放題既食物都係以QR Code落單,好方便而且又可以杜絕到漏單既情況,值得一讚。。我地點左2轉滿滿既刺身併盤,仲有我最鐘意既火炙壽司,好滿足呀,熟食方面,我地最鐘意就係牛肉鍋,羊架,榴槤炸彈,估唔到連花膠伴西蘭花都有,好驚喜呀