2019-05-01 132 浏览
尼间哈豆位于观塘富利工业大厦的一间台式餐厅。朋友系观塘番工成日都会过黎尼间食,甘今日甘岩经过就上去试下啦。一上到去,环境都几大,已经坐满左一大半既坐位,估唔到甘多人。我地坐底左 叫左四样菜:红油三色水饺,炸猪扒肉燥饭,豪华刀客牛肉汤面🍜同麻酱伴菜。另外,仲叫左杯奶冻仙草。首先,先上炸猪排肉燥饭。附送一粒酸梅,酸梅甜甜酸酸的,好开胃呀!猪扒皮脆,肉嫩多汁。个肉燥饭都整得好台式好正宗。尼个真系好好食!必点推荐!高质高质!!然后,红油三色水饺🥟。水饺有三种颜色,入面都唔同馅料。有菜肉饺,粟米肉饺同姜丝肉饺。三种都唔错!!仲有系麻酱伴菜,尼个就普普通通,无咩特别啦。最后就系好有台湾风味的豪华刀客牛肉汤面。牛肉真系厚身同好林身,好入味。汤底十分惹味!入面仲有萝卜同红萝卜,浸晒汤底既汁入去,十分惹味。推荐呀👍👍👍仲有就系我最钟意既奶冻仙草。淡奶作底,微甜。再加埋仙草,仙草口感有微QQ的,真系好好饮!尼间哈豆价钱又实惠食物又好味。仲有就系坐得舒服,空间感大。系一间高质有心的台式餐厅!
仲有系麻酱伴菜,尼个就普普通通,无咩特别啦。
红油三彩水饺🥟
豪华刀客牛肉汤面