2020-05-13 37 浏览
今次黎試吓尖沙咀分店,同樣都係有得揀150,200,300g嘅肉,加$30就可以有套餐,一個沙律,一個湯,一罐汽水,一個薯蓉/飯/意粉。晚市幾乎個個都係叫套餐㗎啦,因為好抵食,飯、湯、沙律都係可以無限添食嘅,一定夠飽。而我今次就揀咗薯蓉因為怕食得太飽。石板方面溫度係比較熱嘅,好貼心地有一張紙巾蓋住,等客人冇咁容易彈親。主角當然就係塊牛扒啦,呢隻係150g嘅牛翼板,絕對足磅,一般食量嘅人已經夠食。切開等大家睇吓中間有幾生,自己決定要煮幾熟。今次呢塊牛翼板瘦肉比較多,口感紮實不油膩,味道似西冷牛扒但質地比較淰身,口感較嫩滑,其他牛扒店好少食到呢一種肉。之前喺其他分店食嘅時候,有自助嘅調味料同埋黑椒比你自己調教口味,呢間分店就已經由店長幫你調校好,重口味嘅朋友就可以問佢額外拎調味料。