2023-05-05 67 浏览
懷舊風味嘅餐廳少之又少,細個喺大排檔食過嘅小菜,而家都好難搵到。今次同朋友嚟到呢間位於調景嶺嘅小神燈果然有驚喜。一坐低店員就畀咗一壺舊式暖水壺+懷舊水杯 -> 港女們立即打卡。 平時中菜館通常都會畀花生做前菜,呢間餐廳俾咗白雲鳳爪好好食,抵讚。我哋揀咗一個398套餐,包括有: 自選兩個小菜+ 一條魚+半隻雞我地額外+多一碟 豉椒炒鵝腸兩個小菜: 咸魚雞粒豆腐煲、 菜遠炒牛肉 - 好夠鑊氣,充滿大排檔味道清蒸海斑: 肉質好滑, 蒸嘅時間處理得啱啱好水昌開邊雞: 隻雞上面鋪滿曬勁多蒜蓉好香口豉椒炒鵝腸: 真係好耐冇食,因為出面實在太難食到,好味甜品: 楊枝甘露 $30 - 除咗有西柚肉同芒果,個準底有椰汁, 食落口感好豐富Menu裏面仲有其他唔同款式嘅中菜,好適合一家人或大班朋友飯敍。

我哋揀咗一個398套餐,包括有:
自選兩個小菜+ 一條魚+半隻雞
我地額外+多一碟 豉椒炒鵝腸

清蒸海斑: 肉質好滑, 蒸嘅時間處理得啱啱好

水昌開邊雞: 隻雞上面鋪滿曬勁多蒜蓉好香口

豉椒炒鵝腸: 真係好耐冇食,因為出面實在太難食到,好味