今日朋友帶我試新野,佢話大坑開左間刨冰店,鍾意試新野既我又點可以錯過呢!去到門外已經人生人海,要自己係門口塊牌上面寫名同人數。店入面地方唔多,所以其實都幾擠迫。刨冰店由日本人親自主理,質素有一定既保證。芒果刨冰估唔到咁好食,份量都好多,一個人一定食唔哂,同fd  share就最好不過!本身d冰已經刨到好綿,而佢既芒果汁都好甜好有香濃既芒果既味道,但個種甜味又唔似糖水個隻甜,所有味道都好夾,冇我想像中芒果個種酸味,好好味!另外個莓乳酪刨冰相對地就顯得有點失色,可能因為食左芒果刨冰先既關係,所以食落味道有d淡左,冇芒果個種香濃既甜味。食得到刨冰中甜甜既乳酪味,個醬酸酸甜甜都幾好。但如果真係要兩者選其一,個人始終會投芒果刨冰一票。

刨冰店由日本人親自主理,質素有一定既保證。