2021-12-20 137 浏览
K11真係好多嘢食,我記得之前有人推薦過話K11嘅food court 都唔錯,好多選擇,於是就過咗去搵食。見到呢一間舖頭嘅選擇唔多,只有8個麵款,再加4款小食。見到有一款叫「北海道海膽稻庭烏冬」嘅選擇,幾特別,而且我見到網上都有人講話呢個幾好食,於是就試吓佢啦。呢個烏冬都唔平,要$138 ,而且唔包飲品。佢個量唔多,一個大碗入邊,烏冬整體嘅份量約佔⅓. 外形方面, 佢嘅顏色幾靚,橙橙地黃黃地,而且再加少少綠色嘅小配菜,烏冬嘅頂部中央有一小撮海膽。食一啖,個稻庭烏冬好食,好滑好有咬口! 嗰醬好香,因為加左忌廉好綿岩岩好, 再配合埋有三文魚子嘅味道, 好食!海膽就咁樣食第一啖有好輕微既腥味,跟住我就將成個烏冬撈埋一齊,再夾個醬嘅味道,整體口感好豐富,好好食,食唔停口, 其實淨係俾個醬撈烏冬我已經夠, 哈哈, 個醬係重點!跟住仲叫咗一個煎餃子$38同埋一個炸雞小食$48, 再加$15 要左一個好細既apple juicy. 我真係本身唔太喜歡食煎餃子,本身真係冇乜期待,但係最後食最多個個係我, 哈哈!想讚下佢嘅外表同埋味道,都非常之有實力!佢嘅餃子皮係炸得啱啱好,唔會燶,煎得夠金黃!咬一啖

見到呢一間舖頭嘅選擇唔多,只有8個麵款,再加4款小食。

呢個烏冬都唔平,要$138 ,而且唔包飲品。
佢個量唔多,一個大碗入邊,烏冬整體嘅份量約佔⅓.

想讚下佢嘅外表同埋味道,都非常之有實力!
佢嘅餃子皮係炸得啱啱好,唔會燶,煎得夠金黃!咬一啖,入邊都仲係熱嘅,個皮係脆嘅,呢樣嘢佢真係做得好好!跟住再點少少醋食,整體好好食!個醋係柚子醋, 唔係平時普通既醋, 多左一種柚子既香味!

跟住到個炸雞,個炸雞都炸得幾好食,咬一啖入邊嘅雞肉係嫩嘅,有汁嘅,係唯一有少少缺點就係佢鹹咗少少,但係嗰隻鹹我都接受到!

呢一間野其實係food court入邊嘅其中一間小店,而且搵位都要自己去搵,呢個配套下個價錢其實都係偏貴!
但係因為佢嘅味道真係得,就算冇服務同埋坐得唔算舒服,我都覺得佢值得,起碼我同朋友話下次都會再食!
2021-12-19
$119.5 (晚餐)