2017-11-15 114 浏览
最近朋友極力推介呢間叉燒大王。地點就唔算好就腳,但係為咗食好嘢都帶埋屋企人一齊去食~我哋七點未夠,去到嘅時候已經人山人海。最誇張係佢嘅外賣部, 多人到呢😱通常一間店好唔好食,睇多唔多街坊幫襯就知。見咁源源不絕既街坊特登嚟買燒味,即刻對佢嘅燒味 好有信心,覺得自己冇嚟錯👍👍去人多,但係其實流量都快,所以等多陣間就有位。燒味梗係唔少得啦 ❤但係原來佢都有唔少小菜, 都幾特別嘅。叉燒果然係名不虛傳。好食,源自於佢揀嘅豬肉,肉質靚,唔駛好多肥都鬆化, 另外就係火喉控制得好好。 Juicy 得黎, 有少燶邊,真係好正。入面仲有好多水分😍😍另一個我強烈推介一定要叫嘅頭抽雞🐔雞都有分好多種,佢地用本地新鮮雞,嚴選一斤半重量既,所以肉質,肥瘦同味道剛剛好。另外,佢哋話佢哋用嘅豉油都係加埋自己特別嘅配料調製,同埋用一次就唔會再用嘅, 真係好有驚喜!推介一定要試。我哋另外都叫咗個小菜, 老乾媽剁肉蒸滑豆腐。淨係知老乾媽係內地辣醬嘅品牌, 但係原來撈埋肉再配滑豆腐都係幾特別嘅配搭。原來舖頭自己有工場即刻燒,所以品質控制得好好。 推介大家,值得黎嚟試下👍👍
最近朋友極力推介呢間叉燒大王。
地點就唔算好就腳,但係為咗食好嘢都帶埋屋企人一齊去食~

我哋七點未夠,去到嘅時候已經人山人海。
最誇張係佢嘅外賣部, 多人到呢😱

去人多,但係其實流量都快,所以等多陣間就有位。

燒味梗係唔少得啦 ❤但係原來佢都有唔少小菜, 都幾特別嘅。

叉燒

入面仲有好多水分😍😍

另一個我強烈推介一定要叫嘅頭抽雞🐔

我哋另外都叫咗個小菜, 老乾媽剁肉蒸滑豆腐。