2023-08-17 501 浏览
。O小姐。White on white 😏。日常。难得约到听日好忙嘅朋友,而甘岩有少少时间可以陪我哋嘅,我哋就上网疯狂揾一间值得我哋去消磨一个下午嘅餐厅! 结果最后就系你!呢一间喺炮台山后巷嘅纯白餐厅😏内在方面,清新简洁,好啱舒舒服服咁样坐喺度食吓嘢,倾吓偈。由于我哋都未食嘢,所以不能够净系食甜品,咁我哋先叫咗咸食,味道不过不失!叫咗个软壳蟹汉堡包配薯条,软壳蟹都几大只,佢摆盆都几靓,个包中间仲有好大只蛋!个包系菠萝包嚟㗎,估佢唔到,呢一个真系有啲惊喜!仲有冬阴功猪颈肉炒饭,少少偏辣,猪颈肉都有口感,唔会话太薄。啲饭到粒粒分明,有香料嘅味道。另外,叫咗个海鲜意粉,有带子、虾、仲有少量海鲜,味道系正常呀,份量偏小,不过主食唔系我哋主打,我哋主打嘅系甜品,而佢哋嘅甜点更出色。最惊喜嘅系开心果蛋糕!个蛋糕好开心果,芝士喺入口即溶!OMG! 一定要试!喺香港未试过着到咁好食嘅开心果蛋糕!提拉米苏蛋糕就正常,淋咗啲😅味道,可能因为食完开心果,开心果太完美😌下次可以试其他蛋糕😝嘢饮方面,试咗佢哋嘅香蕉咖啡,卖相系OK嘅,饮落去都香蕉嘅,不过可能佢另外一杯开心果饮品会更惊喜。另外菠萝咖啡,估唔到菠萝
。O小姐。White on white 😏。日常。

呢一间喺炮台山后巷嘅纯白餐厅😏

内在方面,清新简洁,好啱舒舒服服咁样坐喺度食吓嘢,倾吓偈。

餐汤

软壳蟹汉堡包配薯条

猪颈肉炒饭

海鲜带子虾意粉

开心果芝士蛋糕

下次可以试其他蛋糕😝
提拉米苏蛋糕

嘢饮方面,试咗佢哋嘅香蕉咖啡,卖相系OK嘅,饮落去都香蕉嘅,不过可能佢另外一杯开心果饮品会更惊喜。另外菠萝咖啡,估唔到菠萝夹咗入去个菠萝味系冇乜😳
香蕉咖啡

🫶🏻呢间餐厅,帮衬完一次,系会想再嚟多一次,下次再谂吓试吓啲乜嘢新嘢先🫢
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
软壳蟹汉堡包配薯条