2023-04-14
🐻🐻今日想介紹下一間同牛大人有得揮嘅台式火鍋店 不但環境寬敞 服務員有禮貌而且經常主動幫我地加湯 而且無論係要order/可以係自助區拎嘅食物質素都好好 甜品十分有驚喜 ‼️真係滿足哂🐻🐻個胃❤️ 誠意推介比大家💪🏻熊熊食咗個90分鐘晚市 牛殿品吃到飽套餐- $559/人(1830前入座)我同🐻老大加咗$88 要咗個蟲草靈芝烏雞湯 十分足料 有半隻烏雞喺裏面 富有藥材味但不會苦澀 店員叫我地飲咗啲湯先打邊爐😋依個餐貴就貴在有得食日本鹿兒島A4 黑毛和牛 雪花均勻好靚 入口即溶 惟有點肥啦🤣 而M9澳洲和牛肩胛肉都係另一主打 肥瘦相間不油膩 肉質嫩滑 肉味較出 🐻🐻推薦以下食物:✨A4肥牛✨M9和牛✨棒球貢丸(富有豬肉味 好味加彈牙)✨飽魚 (新鮮爽口 上枱時仲郁緊)✨沙白 (清甜)✨魚滑 (彈牙)自助區可以攞的✨A菜 (台灣的萵苣, 不是很多店有)飲品方面除咗自助區有很多選擇例如汽水/冷泡茶外 仲可以係手機加錢叫台式特飲 我哋就叫咗冬瓜茶同檸檬綠茶(少甜) 各加$20 冬瓜茶固定甜度 有點太甜 而檸檬綠茶建議不要少甜 避免味道太酸🤔‼️甜品出沒注意‼️依到有得食芋圓😋😍 仲有好多配料如紫米紅豆
🐻🐻推薦以下食物:
✨A4肥牛
✨M9和牛
✨棒球貢丸(富有豬肉味 好味加彈牙)
✨飽魚 (新鮮爽口 上枱時仲郁緊)
✨沙白 (清甜)
✨魚滑 (彈牙)
自助區可以攞的
✨A菜 (台灣的萵苣, 不是很多店有)
‼️甜品出沒注意‼️
依到有得食芋圓😋😍 仲有好多配料如紫米紅豆西米仙草比你加 鮮奶花奶糖水自己落 自製一碗啱你口味嘅三色芋圓甜品啦🤤
最後餐廳還會送上烏龍茶雪糕乙杯 為此餐劃上一個完滿嘅句號❤️