之前喺係元朗店既時候食過一次,已經覺得呢間甜品店夠gimmick得黎又幾好味!但搬左黎旺角呢邊就反而未試過啵個日我地四個女仔行完旺角見攰就決定入去坐低tea一tea入面除左有四人枱,仲有長枱吧枱可以望住街外食甜品原來依家多左好多款食物,連咸食小食都有!!反而我地有啲餓,所以就決定叫啲咸野食左先我地揀左兩款,其中一款係“炸魚薯條”HKd$78魚柳同薯條炸到脆卜卜好香口,而入面既魚肉滑得黎又唔腥仲要有齊沙律醬、茄汁同千島醬俾我地點黎食另外一款就嗌咗“蜜糖雞中翼”HKd$50每隻都大大隻架,仲要有勁多蜜糖係面,我地勁快就掃清光食完咸野打一打底之後,我地就決定每人揀一款甜品然後一齊share朋友R唔洗睇meun就話一定要食“7成熟牛扒雪糕”HKd$88哈哈,呢款主打甜品我喺元朗果時都有食呀,不過都好耐之前啦....差唔多年幾兩年前,果時都仲係.....都係唔好諗咁多,開心食甜品先呢塊七成熟既牛扒雪糕係出住煙咁送上檯架除左有扮牛扒既厚切雪糕磚,仲有扮薯餅既西多士、扮薯條薯角既焦糖香焦、扮粟米粒既菠蘿粒同扮蕃茄既士多啤梨真係疑幻似真,仲好豐富添~~塊假牛扒同假薯餅都好正呀既然朋友嗌左牛扒,我就揀

個日我地四個女仔行完旺角見攰就決定入去坐低tea一tea

入面除左有四人枱,仲有長枱吧枱可以望住街外食甜品

我地揀左兩款,其中一款係“炸魚薯條”HKd$78

魚柳同薯條炸到脆卜卜好香口,而入面既魚肉滑得黎又唔腥
仲要有齊沙律醬、茄汁同千島醬俾我地點黎食

另外一款就嗌咗“蜜糖雞中翼”HKd$50

每隻都大大隻架,仲要有勁多蜜糖係面,我地勁快就掃清光

都係唔好諗咁多,開心食甜品

呢塊七成熟既牛扒雪糕係出住煙咁送上檯架

真係疑幻似真,仲好豐富添~~塊假牛扒同假薯餅都好正呀

既然朋友嗌左牛扒,我就揀左上次無試既“好似係腸粉”HKd$58先

呢碟魚旦燒賣同腸粉都扮得好神似呀

個啲用椰汁整成既偽腸粉食落滑嘟嘟~又幾好味啵

而“紫薯窩夫”HKd$78
就係紫薯控既朋友話要order既

有三塊厚身窩夫之外,仲配有紫薯雪糕、蜜糖、忌廉同生果粒

窩夫偏向脆身,入面仲有紫薯餡添!!!

另一個朋友嗌既“馬騮搣雪糕”HKd$46又係出曬煙咁送到上黎嫁~~~
個雪糕茶味夠,底層仲有粟米脆片增加口感

之後大食既我地硬係覺得仲未夠喉咁....所以就心多多咁嗌多份“雪糕港式奶醬吐司山”HKd$68一齊食

呢個吐司山送上檯既一刻都幾震撼
因為真係好大份,六條又寬又厚既奶醬多士疊起三層高,頂部有一球拳頭咁大既雪尼拿雪糕之外仲要淋上棉花糖既奶泡....

多士厚身烤到外脆内軟,表示涂上香濃既花生醬,加埋雪糕同棉花糖漿咁食係真係好好食呀

不過呢個吐司山既份量真係幾多,同埋好飽肚,想試多幾款食物既就有三至四個人一齊食先好order啦

呢度既甜品依舊吸晴之餘兼質素穩定

而嗰日令我地最驚喜既係呢度既咸食,真係估唔甜品店既咸食小食都咁有水準
下午茶