2019-01-22
下午時間路過搵野食, 見到間舖個名好得意叫爆汗串串。門面以黃色為主 又有動漫咁得意,就入去試試。好有特式既裝修。爆汗串串 顧名思義就係食四川嘅串串香,一串串吉住食物然後放喺啲麻辣汁度。 呢間舖頭除左串串香之外仲有一啲小食&麵食嘅。之前去過成都 所以見返串串香, 好有回憶。有些少見既食材 e. g. 黃喉/千層肚/雞珍$78/15串(5款食物)$128/30串(10款食物)湯面都有唔少選擇 e. g. 🐮肉/肥腸呢度連甜品都有!因為無食午餐 有點肚餓 所以叫左一人一碗麵食先。原來以為呢度主打食成都串串, 麺食會較一般。點知食落有驚喜!🐽手面 $38一食豬手 非常入味 又夠淋。一食就知道係誠意之作 係有自己配方煲出來既豬手, 絕對唔係求其交貨的。再來個白麵都有驚喜!粗幼度剛剛好 幼麵得來 唔淋 夠煙韌! 仲要 索湯力強。睇返門口介紹先知原來搵麵廠自己訂做!另一碗 🐄肉麵 加木耳 $38+$6 一樣冇令人失望!牛肉爽滑 木耳脆身 配埋個麵食同湯底真係好唔錯!我哋叫咗15串 有窩筍,腸仔 ,雞肉。 窩筍就冇咁索湯但係就比較少食到。雞肉就一般正常啦而腸仔係成都嘅小腸仔,所以同平時食嘅腸仔唔同,
好有特式既裝修。
$78/15串(5款食物)
$128/30串(10款食物)
湯面都有唔少選擇 e. g. 🐮肉/肥腸
呢度連甜品都有!
🐽手面 $38
我哋叫咗15串 有窩筍,腸仔 ,雞肉。
窩筍就冇咁索湯但係就比較少食到。雞肉就一般正常啦而腸仔係成都嘅小腸仔,所以同平時食嘅腸仔唔同,有少少似台灣腸。
仲有牛柏葉 ,佢都唔算好索湯 所以如果唔係太食得辣嘅朋友都可以食到。
叫咗個凍豆漿$12 好得意㗎。好似燈膽嘅容器嚟裝,豆漿本身都係小甜 亦都好有豆味,一樣唔錯喎。
估唔到呢間店舖有啲驚喜wo~~