2018-04-19 352 浏览
尋日去完雅蘭睇完醫生,諗住搵間舒服d既餐廳食下野坐下。去到二樓見裝修幾靚,入面員工又著曬浴袍,看似幾專業就入去試下點左一個生蠔烏冬鍋,一上菜估唔到食物咁足料,首先有5隻生蠔、一碗刺身、一碟烏冬、一碗珍珠米、打開煲蓋仲有冬菇、蔬菜👍🏻第一樣試既首先係湯底,湯面冇太多油份,入口鮮甜而不咸,濃度適中仲帶有d蔬菜味。唔似一般味精湯咁,確實有誠意。第二樣試既係刺身,本身諗住唔係壽司店,質素都唔會期望太高,只望唔好唔新鮮就ok。但估唔到刺身入口係鮮甜,確有驚喜,但生蝦略嫌唔夠魚刺身新鮮,但烏冬店刺身能有鮮甜爽口都算係咁。第三樣一定要試蠔,非常新鮮鮮甜!加入湯底會有蠔味連埋烏冬一齊浸,確實唔錯。至於烏冬同珍珠米就一般冇咩特別,略嫌珍珠米煮時水太少有d乾硬職員態度唔錯,入鋪時因爲只係6點半到,人未算多,比左張4人枱我地坐,女職員會不時留意我地杯綠茶夠唔夠水,服務態度唔錯。但值得一讚係杯綠茶唔濃唔淡,唔會因為茶濃覆蓋左味蕾感覺,亦唔會因爲太淡而飲唔到茶味但美中不足既係煲湯冇曬湯時係加水,唔係加湯,再翻煲味道已經冇第一次咁好。總體來講好滿意亦意想不到,所以專登開帳戶一讚,望店鋪水準能夠保持,會同朋友再返來
尋日去完雅蘭睇完醫生,諗住搵間舒服d既餐廳食下野坐下。

唔似一般味精湯咁,確實有誠意。

總體來講好滿意亦意想不到,所以專登開帳戶一讚,望店鋪水準能夠保持,會同朋友再返來幫襯。

生蠔烏冬鍋
生蠔烏冬鍋