2020-08-29 593 浏览
平時都比較鍾意食 #東南亞美食,特別係招牌嘅海南雞,知道 #土瓜灣 有一間 《 雞·先生 》,門口隔着玻璃見到大大隻雞吊住,好新鮮肥美咁,亦都見到不少途人經過買外賣,我都唔執輸買咗兩個外賣套餐慢慢嘆,味道出乎意料好食,性價比仲好高添!⊰⊹════════════════⊹⊱✎ 食後感 :✨🔴「 #紫菜蛋花湯」凡惠顧飯餐就有暖笠笠的紫菜蛋花湯例湯送,入面非常足料,每一啖都有滿滿的紫菜及蛋花,味道剛剛好唔會太咸👍🏻。🟠 「 #招牌海南文昌雞飯 」見到海南 #文昌雞 咁新鮮,我就追加指定要雞髀只係加$8,仲要我最鍾意嘅雞油飯,醬汁仲有四款選擇,可以因應自己嘅口味點選薑蔥醬、沙薑醬、霸王雞醬及口水雞醬汁,食落去雞肉肉質很軟口嫩滑,多肉少骨,撈埋醬汁油飯真係好好食!🟡「 #印度咖喱牛肉飯」香濃嘅咖喱味道一打開飯盒已經聞到,牛肉好大件份量都頗多,食落去辣道適中,牛肉帶一點煙韌,話咁快 #咖喱汁 撈晒啲飯食了😋。

⊰⊹════════════════⊹⊱
✎ 食後感 :✨

🔴「 #紫菜蛋花湯」

🟠 「 #招牌海南文昌雞飯 」

🟡「 #印度咖喱牛肉飯」