2018-03-14
第一次黎依間餐廳!自己本身都幾中意畫,聽朋友介紹話依間餐廳用左印象派大師梵谷的畫做主題,見幾特別就來試試~餐廳門口都有佈置,紅磚牆上掛上著名的 “星夜”和餐廳LOGO。一入去有大大張桌球檯而我地的餐桌上亦有一些梵谷畫作小擺設~我覺得餐廳的店主真係好有心思。分享完個環境, 講番最重要的食物。我本身為個主題來,所以都沒有特別對食物有大期望,但就係咁反而有驚喜!!!午市餐牌包三道菜,價錢$78起,在同區都算合理。 頭盤蘑菇湯-未飲已經聞到菌香~ 個湯唔係行貨, 飲到有蘑菇碎, 配埋餐包一起吃~主菜來了! 我叫左 “意大利卡邦尼大蝦芝士焗通心粉”~個粉真係好多芝士好香! 中意CREAMY的朋友應該會好LIKE. 但係一個人食就可能會濟左少少,所以我同我個朋友share一人一半~~朋友中意食蕃茄, 選左餐牌上的另一個粉~ “加拿大帶子蕃茄墨魚汁意粉”.墨魚汁意粉軟硬度適中,帶子鮮甜,得一粒好想再食,粉入面仲有D蒜片同螺片,口感好豐富! 食完主菜,侍應就為我們送上甜品—意大利奶涷~奶味非常之濃郁,為完美的一餐作結~~!
一入去有大大張桌球檯
而我地的餐桌上亦有一些梵谷畫作小擺設~
我覺得餐廳的店主真係好有心思。
分享完個環境, 講番最重要的食物。
午市餐牌包三道菜,價錢$78起,在同區都算合理。
主菜來了! 我叫左 “意大利卡邦尼大蝦芝士焗通心粉”~
少,所以我同我個朋友share一人一半~~