2007-08-03 15 浏览
香港公園的L16我已經去過好多次, 野食都唔錯! 佢有室外同室內, 當然大熱天時, 身為香港人的我又點會坐室外呀?! 有次同d鬼佬同事去食飯就領敎過, 11月都食都身水身汗. 今次我同自己朋友食飯, 緊係一定室內啦!由於得兩個人所以唔可以叫好多餸, 見d set lunch 大約$130一個人, 我地都係自己叫, 可以選自己鐘意的. 結果點咗: 沙爹--- 1客有6串, 可以選唔同的肉, 我地選咗牛同羊, 羊肉好好味, 好嫩又夠味咸魚炒芥蘭–- 好咸, 好油, 唔係咁好味乾炒貴勺–- 每次黎我都叫, 好好味椰汁木薯--- 一個我只在這間餐廳先食過的甜品, 今次得兩個人食比較飽, 食唔晒吔!埋單$260, 同叫套餐差唔多, 但女人總係鐘意多心, 懶係有得選擇! 味道環境都ok啦, 但服務就一般, 我同朋友杯水飲晒都無人refill, 但上菜的速度就奇快, 這边落單, 嗰边已經有人起菜! 如果朋友在花園道結婚, 在這間度食飯都係唔錯的, 新娘子可以註冊完在這裏休息吓再去香港公園影相.

咸魚炒芥蘭–- 好咸, 好油, 唔係咁好味
乾炒貴勺–- 每次黎我都叫, 好好味