2018-01-24
凍冰冰最好打邊爐,今日就去左北角試左滾得囍。呢到有好多湯底都好吸引而聽講最出名係花膠雞湯鍋,但係我地冇叫到而係叫左個卜卜蜆鍋,貪佢有半斤蜆肉超低食。到上鍋時發現佢個鍋靚到呢~佢的餐具好有特色,唔只靚又可以影下相厄like🤭 卜卜蜆湯底-蜆肉多味道鮮甜,個湯一滾我淨係掛住飲湯都唔記得放野食 手切牛肉-個人覺冇肥牛咁滑,雖要用多一點牙力,不過都算唔錯黃金響鈴-最特別值得推介,點解叫黃金因為佢係有加入蛋黃再炸成,非常香口。就咁即食都已經好正😋如果要放落火鍋到最好2秒就拎返上黎啦手打丸我地叫左個拼盤,每款肉都爽口彈牙,最值得一提既係芝心牛肉,啲芝士同平時食既唔係好一樣,好好味👍🏻 而鴨血蜂巢豆腐同魚皮-而幾款食物都係好靠個湯底入味。唔洗講啦,個湯底咁正緊係好食啦😆 黎到最後仲有甜品糖水飲添牙,不過都飽到死已經不能再食哂佢啦。總之呢到既特色湯底我下次一定要再黎試~
佢的餐具好有特色,唔只靚又可以影下相厄like🤭