2016-09-28 551 浏览
以前有睇過食評, 大家都讚呢間餐廳既晚餐豬手好好味, 一直都想來試.但耐何老公經常要返夜,無辦法試到.無得食晚餐, 唯有黎食下lunch啦, 我諗手勢煮法應該唔會差太遠吧.當日叫了兩個lunch set, 一個係BBQ醬豬肋骨, 另一款係牛扒餐湯味道不錯, 配上蒜蓉包好好味~BBQ醬豬肋骨上枱喇~賣相不錯, 老公先試味, 沒說甚麼, 到我嘗一口既時候就覺得很不濟.豬肋骨係凍既, 完全沒有一點熱, 是預先煮好的嗎?  為何不再加熱?只係豬肋骨既sauce是熱, 但不足已令到豬肋骨變熱. 豬肋骨要用很多時間煮的菜式, 既然都花上這些時間, 為何不用心多做一點呢?浪費了食材, 整碟菜式只有白飯是熱.熱食不熱就已經大打折扣.單是這道BBQ醬豬肋骨已經影響了我對這間餐廳既印象. 就算晚飯有做得多好, 我也不會再來, 免得失望多一次牛扒 (7成熟), 做到了預期效果, 味道正常. 不會過韌. 牛扒配上黑椒就最夾了如果大家想試這家餐廳, 建議吃晚飯吧...(因為好評多)

但耐何老公經常要返夜,無辦法試到.

餐湯味道不錯, 配上蒜蓉包好好味~

只係豬肋骨既sauce是熱, 但不足已令到豬肋骨變熱.
凍冰冰豬肋骨

浪費了食材, 整碟菜式只有白飯是熱.

熱食不熱就已經大打折扣.

如果大家想試這家餐廳, 建議吃晚飯吧...(因為好評多)
2016-07-30