2021-01-18
試過觀塘分店,幾好味道,食晏時間經常大排長龍;今日喺大圍,原來都有分店,仲好似係開咗冇耐,咁就食過番尋味😁配合天寒地凍,叫咗$78嘅「明蝦水冷麵」。一直非常喜歡「水冷麵」,如果喺韓國食,一般都比較簡單,通常係齋或者只有一片牛肉或一隻蝦,呢度有三隻明蝦,比較豐富;「小火焰」嘅冷麵冰凍彈牙,湯底幾好味,再加白醋同芥辣,食落更加滋味😋食完個冰凍嘅「水冷麵」,想繼續凍落去😆,就叫咗個又凍又熱$68嘅「芒果窩夫」,芒果雪糕、芒果肉、忌廉全部凍冰冰,再加上少少熱嘅窩夫,食落好清新味美,仲唔係好甜😋,呢個甜品賣相仲幾靚🤩其實我亦加咗小食,包括$10嘅「韓國醃牛蒡」同都係$10嘅「泡菜餃子」,兩個都幾好食😋呢餐食得非常飽飽,「水冷麵」同「芒果窩夫」喺冬天食真有風味,非常過癮😋😆