之前喺西貢已經見過呢間蘋果批店,俾d香味吸引住,但個陣個肚冇位🤭 今日經過利東街,俾一間又一間小食店吸引住🤤 最後我決定要食個蘋果批暖暖胃💁🏽‍♀️Cocolo Tokyo Cake Factory 除左有蘋果批,仲有好多款蛋糕🍰 都係日本直送✈️北海道南瓜日式蒙布朗 ($28)仲有好多款波子汽水😍 大部份口味我都未見過!最後我同朋友買左一件蘋果批同一件蛋糕🍰➿青森蘋果批 ($33)就算我影左一陣相,蘋果批都keep到好暖~同埋超酥脆!😋 同其他蘋果批唔同,Cocolo既蘋果批冇咁重玉桂味,吉士係領導🌟 咬到一半既時侯吉士餡就好似一股暖流咁出現,之後就食到粒粒蘋果蓉,清清甜甜🍎 好味啊!➿京都抹茶蛋糕($20)不得不讚個包裝,好方便拎,又唔驚件蛋糕左搖右擺😝 蛋糕質感似莎莉蛋糕,淡淡既抹茶味,整體都幾light,岩唔鍾意食cream但又鍾意食蛋糕既人😉 等packing個陣仲發現到窩心位,有得免費差電👍🏽 店員服務態度都唔錯,我地由諗住堂食到最後決定拎走食,都好快手咁幫我地包裝好!喺利園街坐低快食🤭,幾好feel,食食下覺得自己好似置身喺日本Outlet🤣 (嚴重思鄉症發作!)

北海道南瓜日式蒙布朗 ($28)
仲有好多款波子汽水😍 大部份口味我都未見過!

最後我同朋友買左一件蘋果批同一件蛋糕🍰
➿青森蘋果批 ($33)

➿京都抹茶蛋糕($20)

外卖自取