2018-01-19 13717 浏览
冬天日子約朋友出去食飯,總係離不開打邊爐但係兩個人叫一鍋再散點食物黎烚感覺上有啲貴,同埋兩個人食唔到咁多野所以就決定一人一鍋,之前睇雜誌見過有間係尖沙咀都好似幾吸引,今次就決定黎依度食啦先點飲品金桔檸檬梳打 巨峰提子梳打到重點鍋啦本身自己好鍾意食臭豆腐,見到依度鍋入面有臭豆腐所以點左黎食招牌臭臭鍋入面包括有娃娃菜、白豚肉、臭豆腐、台灣貢丸、米血糕、大腸、豬紅、沙白、鵪鶉蛋、蕃茄、榨菜絲、韭菜、金針菇、鳴門卷、粉絲、炸枝竹除此之外仲可以配飯或者粉絲我同朋友都選擇咗配粉絲食至於臭臭鍋材料非常豐富,臭豆腐味道都幾濃郁米血糕味道幾特別,之前都未食過雖然個湯底唔係帶有辣味,但係味道都好夠唔駛蘸汁食都夠味朋友點果個係 臺式麻辣鍋朋友仔其實最近係要戒口,但係佢實在抵唔住誘惑所以都叫咗個小辣嘅麻辣鍋嚟試下依個麻辣鍋嘅食材包括娃娃菜、麻辣餃、牛肉片、福州魚蛋、沙白、米血糕、豬紅、大腸、魷魚圈、金針菇、炸枝竹、泡面、鳴門卷、青豆角辣度適中,又唔會湯面好油,淨食一個鍋都好夠飽
冬天日子約朋友出去食飯,總係離不開打邊爐
但係兩個人叫一鍋再散點食物黎烚
感覺上有啲貴,同埋兩個人食唔到咁多野

先點飲品
金桔檸檬梳打

巨峰提子梳打

到重點鍋啦
本身自己好鍾意食臭豆腐,見到依度鍋入面有臭豆腐
所以點左黎食

招牌臭臭鍋
除此之外仲可以配飯或者粉絲
我同朋友都選擇咗配粉絲食
至於臭臭鍋材料非常豐富,臭豆腐味道都幾濃郁
米血糕味道幾特別,之前都未食過
雖然個湯底唔係帶有辣味,但係味道都好夠
唔駛蘸汁食都夠味

朋友點果個係 臺式麻辣鍋
朋友仔其實最近係要戒口,但係佢實在抵唔住誘惑
所以都叫咗個小辣嘅麻辣鍋嚟試下
辣度適中,又唔會湯面好油,淨食一個鍋都好夠飽
2018-01-10