2023-02-24 645 浏览
自从第一次喺呢度食咗铁板小笼包,就返唔到转头啦~每次食上海菜或者淮扬菜一定会嚟!一如既往,餐厅职员嘅服务态度都系好好好有礼貌!!入座之后会帮你嘅袋套上防污套,又会推介你食啲咩好就算叫职员加茶或者加水嘅时候佢哋都系即到,唔会应完你之后就冇咗一回事🤣因为今日天气都几好,所以我哋又坐咗去户外枱,冇咁多人,有埋啲灯饰好靓不过就会有人食烟,唔想食二手烟嘅记得入返室内啦😀一嚟佢就会放低前菜先,每次都会唔同,有时系口水鸡,有时就会系木耳,木耳都好爽口,不过我就觉得可以再辣少少😆佢味道系偏甜嘅😗前菜方面,我哋再嗌多咗一个四喜烤麸,佢冻冻地得来又有甜甜地,好开胃,有啲冬菇同面筋咁,未食过嘅值得试吓主菜我哋就嗌咗一个松子鱼,上海炒年糕,狮子头,五宝水鸭汤。松子鱼揸得外脆内软,粉皮唔厚,上面仲会有啲虾仁粒,夹埋松子一齐食,好味上海炒年糕颜色好似好深咁,不过食落就一啲都唔咸,烟烟韧韧都几好食狮子头嘅整得好入味,佢个酱汁好出色!水鸭汤真系好足料又大煲,有金华火腿,有鸭肉粒,大概可以有六至七碗,职员仲会帮你分好再上小食我哋嗌咗铁板小笼包,非常出色!佢个皮系脆,里面系热辣辣爆汤一定要食因为同行有人生日,所以就叫咗个
自从第一次喺呢度食咗铁板小笼包,就返唔到转头啦
不过就会有人食烟,唔想食二手烟嘅记得入返室内啦😀

主菜我哋就嗌咗一个松子鱼,上海炒年糕,狮子头,五宝水鸭汤。
狮子头嘅整得好入味,佢个酱汁好出色!

一定要食
因为同行有人生日,所以就叫咗个寿桃,佢里面唔单止有莲蓉,仲有蛋黄,好味!
前菜
松子鱼