2021-02-22
🌕Hello我係Moon🌕我諗冷麵呢一個食物係大家心目中都應該唔陌生啦😳無論係七老八十嘅人都非常之熱愛㗎。🤪點解?😆因為貪佢又平又有得自由選擇最重要就係少食多滋味呀嘛 。🤗雖然係咁但係要做到一間有特色有創意嘅冷麵店又好似唔係咁容易,😍不過今次嚟到元朗其中一間隱世冷麵店叫做「爆辣」💛就改觀左我對冷麵唔夠特色呢一個概念。😳個名叫得爆辣當然唔會缺少辣呢一個元素啦另外香味嘅元素。😎首先要介紹吓招牌菜爆多蟹子冷麵😎雖然係冇肉類但係相信見到堆積如山嘅蟹子😍再加上令到部份捧場客熱愛嘅芫荽 😂咁就成為咗又香濃又滿足又清新嘅冷麵,☺️全部配料睇落都平平無奇但係試問有幾多間麵店做到嘅視覺效果係咁震撼呢!?!?🤩 另外 🥳都係呢一度又出名又搶手嘅菜式因為裏面包含嘅食物🥸真係數之不盡,🤩例如又有粟米又有魷魚等等真係數唔晒😎但重點都係要配合佢嘅特製辣醬一齊撈埋食😤可以作為開胃嘅冷盤亦可以同三五知己飲下汽水啤酒😙爆荽蟹籽冷麵,😍芫荽呢一個食物真係最難代明嘅一個食物因為鍾意佢嘅會超級愛上佢任何食物😗但與此同時唔愛佢嘅話就會完全對佢係非常之抗拒😇但不論係以上邊一個都好都一定要放膽😗試吓呢一個視覺效果令人奪目嘅食物,
個名叫得爆辣當然唔會缺少辣呢一個元素啦另外香味嘅元素。😎
首先要介紹吓招牌菜爆多蟹子冷麵😎
另外
爆荽蟹籽冷麵,
足料冷撈麵,😜如果只係一個人過吓口人嘅話呢一個絕對係不二之選🤩因為基本嘅材料都齊晒但😤份量依然都係keep住同面嘅厚度差唔多😳即使唔似出面可以俾你任揀要咩餸但係作為新鮮嘅味道嘅話呢一個配搭絕對係冇得頂!😳
🌕最後MoonMoon真心好鍾意依間價錢親民又抵食嘅冷撈呀!🌕