黄埔开新野, 街坊当然要去试下。等位等左好耐, 到我地喇, 个位对住厨房, OK啦, 但一坐低已经好冻, 问待应有冇得调较下个冷气,佢话去关细D, 但唔觉细风左。我食野唔一定要D野食好热辣辣, 但就一定唔钟意D野食冻晒先食,个冷气咁吹法, D野食几好食都好, 死梗!我叫左个蕃茄咖哩牛肉餐, 牛肉得2条牛肋条仔, 咖哩底其实OK的, 但我个系蕃茄咖哩, 蕃茄方面只食到系罐头茄汁, 唔系新鲜蕃茄煮成嘅汁, 咖哩味仲比D茄汁盖晒D味, 仲要因为个冷气吹住, 我被迫超快速完全我嘅晚餐, 而且太贵喇, 我个餐要成$128+10%, 贵到飞起, 隔离MISO 都系用同一只美国牛肋条做红酒牛肋条, 起码有3条, 卖$68, 虽然咖哩不能同红酒汁比, 但单睇价钱真系大太对比鸟!
黄埔开新野, 街坊当然要去试下。

2012-04-01