Main St. Deli (已結業)

2022-09-30 1069 浏览
Main St. Deli 重开左都接近一年, 一路都未有时间去试,一间喺尖沙咀多年嘅美式餐厅,以前想食大大个汉堡就会想嚟呢度食, 可惜今次用餐经验的确系有啲失望。 入到去坐低当晚嘅客唔多,连埋我地都只系三四枱,当晚做紧啤酒优惠, 美国品牌 Brooklyn Brewery 啤酒买一送一,所以都系同我地去大部份地方食饭一样喇, 叫杯酒先啦~头盘叫左个 Latkes ,一种喺美式餐厅经常见到嘅犹太风煎薯饼, 香口嘅几好食, 系想像中嘅味道,不过以 $88 嘅价嚟睇, 佢个卖相好似好茶记。今次无食汉堡,试下佢啲三文治,要讲美式,特别系纽约式嘅三文治, 标志必然系 Rueben’s 喇,佢嘅Rueben’s 都好正宗,所有材料同味道都齐晒喇,但系佢就系正中左我食Rueben’s最怕遇到嘅野,手紧! 肉嘅份量都几少,以 $178嘅价钱嚟讲,真系有点儿失望。另外再叫左个 Pulled Pork Sandwiches ,情况都系类似,好味嘅,不过食材未免都系手紧左啲。 不过今次嚟, 其实最想食嘅, 就系佢呢个足磅嘅芝士蛋糕, 一向钟意食 New York Cheesecake ,呢个系真心正,又

Latkes

以 $178嘅价钱嚟讲,真系有点儿失望。
Rueben’s

Pulled  Pork  Sandwiches

不过今次嚟, 其实最想食嘅, 就系佢呢个足磅嘅芝士蛋糕, 一向钟意食 New York Cheesecake ,呢个系真心正,又足料、够实净、下次净系嚟食呢个 Cheesecake 就够喇~!
New  York  Sandwiches

跟住讲下餐厅最大最大嘅问题喇,系佢个冷气!冻到,系冻到直头想快啲埋单走,系真系冻到接受唔到,有问过店员可唔可以校返细啲,佢话系酒店总机佢地都无办法。 咁我都无办法,唯有走。
用餐时段
Latkes