2022-12-30
識我嘅人都知我好鐘意食茶記,尤其係新開嘅餐廳🍴🍛日式咖喱芝士漢堡扒蛋包飯$61一上枱就覺得賣相好吸引,D蛋好滑🤩加埋日式咖喱🍛同芝士漢堡扒,超滿足😋無諗過係冰室都可以食到咁高質既蛋包飯😎🤩熱摩卡(跟餐)咖啡☕️味香濃,同朱古力都幾夾,不過甜咗少少🤏🏻🥩歐陸飯餐(牛扒+炸蝦餅+炒蛋)$68份量好足,牛扒好大塊,而且食落好淋,好好食🤘🏻唔會太韌🙅🏻♀️ 啲蛋係炒滑蛋,好厚,食落勁有蛋味🍳 真係好想問用咩蛋炒㗎~嗰炸蝦餅好少粉 ,入邊好足料,正😆🍗 瑞士汁雞脾 $32雞脾超入味,肉質彈牙😝大大隻,必食推介‼️🫘紅豆冰(跟餐)呢杯我阿妹飲嘅,佢話幾好飲💜而且紅豆都好多,係一杯正宗嘅紅豆冰!👍🏻總括而言 (5個💛係最高)好味指數 : 💛💛💛💛🤍服務態度 : 💛💛💛💛🤍環境打卡 : 💛💛💛🤍🤍回頭指數 : 💛💛💛💛🤍📍洛奇冰室🏢銅鑼灣登龍街28號永光中心地鋪🕗星期一至日 11:00 - 22:00#灣仔美食 #灣仔 #灣仔必食 #burger #食好西 #美食 #漢堡包 #銅鑼灣必食 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣 #茶記 #茶餐廳
🍛日式咖喱芝士漢堡扒蛋包飯$61
一上枱就覺得賣相好吸引,
D蛋好滑🤩加埋日式咖喱🍛
🤩熱摩卡(跟餐)
咖啡☕️味香濃,同朱古力都幾夾,不過甜咗少少🤏🏻
🥩歐陸飯餐(牛扒+炸蝦餅+炒蛋)$68
🍗 瑞士汁雞脾 $32
雞脾超入味,肉質彈牙😝大大隻,必食推介‼️
🫘紅豆冰(跟餐)
總括而言 (5個💛係最高)
好味指數 : 💛💛💛💛🤍
服務態度 : 💛💛💛💛🤍