餐厅: 火水爐冰室火鍋
资讯:

2021-05-27 34 浏览
之前成日都經過呢間餐廳門口,一路都俾佢懷舊嘅裝修吸引,外牆有個似戲院的廣告牌,好有懷舊情懷。安格斯牛小排花膠火鍋$279,大部份食材都包括,感覺性價比高。先嚟花膠雞煲湯底,材料豐富,有好大片花膠,花膠質素高,雞肉入味又嫩滑。湯底味道唔會太濃,有老火湯水平。我哋飲佐大約一半湯後,便可以開始打邊爐。每張枱旁邊都有一個放肉的架,唔會令到枱面太逼夾,食一碟拿一碟上枱面。任食4款靚肉,我最鐘意安格斯牛小排,一眼睇落去脂肪紋理分明,食落牛味濃,好淋,所以都覆點了2次。美國肥牛及黑毛豬肉亦有水準,侍應亦會特別提醒豬肉要滾耐D,好細心。雲吞亦高質素,蝦肉多味道濃,夠彈牙。炸響鈴同炸魚皮,我都覺得係打邊爐必要食嘅菜式之一,兩款都有水準。墨汁墨魚丸係我老婆最鍾意食嘅打邊爐食物,有咬口。

雲吞亦高質素,蝦肉多味道濃,夠彈牙。

墨汁墨魚丸係我老婆最鍾意食嘅打邊爐食物,有咬口。
2021-05-25