2023-02-24
📍千金火鍋(銅鑼灣)銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2場8樓呢排天氣又涼返,啱哂好耐無打邊爐嘅我,呢間火鍋店book mark咗好耐,今日終於有機會食到喇,就約埋個朋友一齊嚟食。呢度座位好闊落,環境好舒服,啱哂三五知己嚟一路食一路傾偈👉墨魚油炸鬼 💰$48😋😋😋😋.3/5一嚟到超肚餓,叫碟小食,邊食邊點火鍋料啦,呢款真係不二之選,又熱又脆又彈牙,未點完已經食哂👉招牌泰式冬蔭功湯拼養顏杏仁豬肺湯 💰$183😋😋😋😋.5/5湯底一嚟到,即刻試下啖湯先。嘩,冬蔭公湯好出色,係我鐘意嘅味道,仲比泰國菜嘅好飲,湯裡面仲有隻大大大大蝦添,爽口彈牙,鮮味十足。豬肺湯就好香好濃杏仁味,滋潤又養顏,大大塊豬肺仲好入味,正!❤️🔥❤️🔥👉本地手切黃牛騸牯 - 牛腩心 💰$288😋😋😋😋.2/5見介紹係肉質爽滑,肉味濃。油花適中,啱哂我口味,放入湯鍋626就拎起,乜都唔點,即食,真係無得頂👉千金四式餃 💰$98😋😋😋😋/5有鮮蝦雲吞、招牌韭菜餃、清香芫荽餃、黑椒日本和牛餃,每款各兩隻。隻隻都係店舖自家手作,真材實料,好睇好食😋👉手打四寶丸 💰$98😋😋😋😋.2/5有招牌粒粒墨魚丸、手打和牛丸、梅菜王豬
銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2場8樓
😋😋😋😋/5
👉手打四寶丸
💰$98
😋😋😋😋.2/5
有招牌粒粒墨魚丸、手打和牛丸、梅菜王豬肉丸、自家手打蝦丸,每樣兩粒,粒粒都咬落爽口障牙,鮮味十足
👉野生竹笙
😋😋😋😋.6/5
呢個價錢,呢個份量,真係抵,仲要大大條。吸盡湯嘅精華。一啖咬落去,好好味🤭🤭🤭💓
👉豆腐紙
💰$45
😋😋😋😋.2/5
見幾特別,又未食過,就叫嚟試下,個樣又真係幾似塊紙,一放落湯,軟哂,616就食得🧡
👉茼萵菜
😋😋😋😋.5/5
好似打邊爐先會食呢款菜,新鮮嫩滑,食啲菜,感覺健康啲
回頭: yes ,食物好有質素,環境又舒服適合同朋友聚餐☺️☺️☺️,枱與枱之間有一定距離,完全唔會焗促!💓💓💓
#Kermit 食在銅鑼灣