2016-07-16 121 浏览
今日約左好朋友去沙田行街街食冬蔭公公。呢間係其他分店都食過,女仔嘛,係喜歡食米線,係掛住她嘅冬蔭功米線所以嗌呢間嘅。我當然嗌左冬蔭功海鮮米線,有三款辣度選擇,我選左中辣,其實都都辣,下次可以試大辣,講明先,我吾係食得辣嘅人,只係呢隻冬蔭功吾係好辣咋,所以大家都吾洗怕可以選中辣嫁。入面好多海鮮,有青口,尤魚,大蝦,鮑片等,配料有香葉,花生,粟米,龍蝦丸,蟹棒等。湯底好香濃,好惹味,全部料都好好食,特別要食鮑片,大蝦,蟹棒,因為吸晒冬蔭功,好正,而龍蝦丸一向我都喜歡,有兩三粒咁多,好味。飲品而家做緊特價,半價就有啦,即係13蚊一杯,我嗌左紅豆椰汁冰,好味道,好多紅豆,又吾會太甜,正正,真係又平又靚又正丫!